Hamilelikte Şeftali Yemek Zararlı mı? Şeftalinin ve Suyunun Faydaları

Şeftalinin Faydaları

Gebelikte şeftali yemek zararlı mı? Abartı tüketim hamilelikte çeşitli yan etkilere neden olabilir. Nektarin tüketimi abartı olmamalıdır.

Pazar ve manav tezgahlarında bol miktarda bulunan tüylü ve tüysüz şeftaliler, yazın bol bol tüketilir. Doğal şeker içeriğine sahip olan şeftali, hem tatlı hem de meyve suyu olarak da sofralardaki yerini alır. Aynı zamanda iyi bir atıştırmalıktır ve kilo kontrolünü sağlayan, vücudu dinç tutan ve hastalıklardan koruyan birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar, şeftalinin bol bol tüketilmesi için oldukça önemlidir.

Gebelikte Şeftali Yemek ve Zararları

Gebelikte şeftali yemek her anne adayının ilk araştırmalarından olmuştur. Hamilelikte her yenen meyve sebze iyi araştırılmalı. Şeftali yemenin zararlarından korunmak için öncelikle iyi yıkamalısınız. Çünkü FDA araştırmalarına göre üzerinde çok sayıda Pestisit bulunmaktadır. Pestisit nedir?  Üreticilerin şeftaliye zarar vermemsi için yapılan ilaçlamalar sonrası üzerindeki kimyasal kalıntılar olarak adlandırabiliriz.

Bu yüzden, gebelikte şeftali yemek için ilk tercihimiz doğal olmalı. Doğal ya da değil mutlaka defalarca yıkamalısınız. Alacağınız bir mikrop bebeğinize zarar verebilir. Şeker oranından dolayı da şeftalinin hamilelikte fazla tüketimi kan şekeri yükselmesine neden olabilir. Günlük sayıyı abartmayın, Doktorunuza danışın.

Hamilelikte şeftali yemek bebeği tüylü yapar mı?

Hamilelikte şeftali veya başka tüylü bir meyve yemek bebeği tüylü yapmaz. Bu bir batıl inanıştır. Yine de tereddütlüyseniz gebelikte tüysüz nektarin de tüketebilirsiniz.

Bu tür inanışlar yaşanmış olaylardan gelir ama dünyadaki bütün hamileleri ilgilendirmez. Vakti zamanında bir yerde bir anne adayı şeftali yemiştir, bebeği de tüylü doğmuştur, Dünya üzerinde şeftali yiyen bütün gebelerin bebeklerinin tüylü olacağına inanılır.

Gebelikte Günde Ne Kadar Şeftali Tüketmeli?

Gebelikte meyve yemek elbet faydalı. Şeftali de bu meyvelerin başında geliyor. Ama günlük tüketim miktarı önemlidir. Ne kadar sorusuna genelde 1 tane orta boy şeftali yeterlidir şeklinde cevap verilir. Kabuğunu soyarak yemeniz boğazlarınız açısında daha sağlıklı olacaktır.

Hamilelikte Şeftali Suyu İçmek Faydalı mı Zararlı mı?

Gebelik süresince meyve tüketimi çok önemli. Şeftali suyu da hamilelikte faydalı olacaktır lakin aşırı tüketim kilo alımına neden olabilir. Özellikle hamilelik şekerine çok dikkat edin. Doktor kontrollerinizde şeker ile ilgili sorun varsa zaten aşırı şekerli ürün tüketimi Doktorunuzun tarafından azaltılacaktır.ş

Hamilelikte şeftali suyu içmek; günlük sıvı miktarı alımına katkı sağlar. C vitamini ihtiyacımızı karşılar, içerdiği mineraller ile kasılmaları önler, kabızlık problemine çözüm olur. Aşırısı mide ağrısı, şeker yüksekliği ve kilo alımı gibi zararlara neden olabilir.

Hamilelikte Şeftalinin Faydaları

Hamilelikte şeftali yemek düzenli C vitamini sağlayacağından çeşitli faydalar sunar. Gebelikte kabızlık sorununu da önler.

  • Şeftalinin hamilelere faydaları; büyüme aşamasında olan fetüs için gerekli vitamin ve mineral değerlerine sahip olması ile ilişkilidir.
  • Demir, beyin gelişimine yardımcı olan değerlerden biridir ve hamilelik sırasında kansızlık oluşumunu önleyen şaftali gebelere büyük fayda sağlar.
  • Şeftalinin hamilelere bir faydası da bulantı ve kusma problemlerini kontrol altında tutmasıdır.
  • C vitamini, demir mineralinin emilimini sağlar ve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebeğin büyümesi için önemli olan C vitamini, hücre yenilenmesini de gerçekleştirir.
  • Folik asit, omurga ve beyin gelişiminde etkilidir. Aynı zamanda spina bifida gibi hastalıkların oluşumunu da engeller.
  • Şeftalinin gebelere faydaları arasında; Potasyum, gebelik sırasında bacak kasılmalarını önler. Anne ve bebekteki sıvı dengesini korur.
  • Magnezyum, sinir sistemi, kalp ve iskelet sisteminin gelişmesinde önemli rol oynar.
  • Fosfor, anne ve bebeğin kemik sağlığını koruyan besinlerden biridir.
  • Lif içeriği, gebelik esnasında kabızlık problemini önler.
  • A vitamini de diş yapısı ve kemikler üzerinde etkilidir.

26 Maddede Şeftalinin Yararları

Şeftalinin faydaları saymakla bitmiyor, biz insan sağlığına olan yararlarını sizler için sıraladık.

  • Şeftali; A, C, E ve K vitamin değerleri bakımından zengindir.
  • Kalsiyum, potasyum, magnezyum, çinko ve bakır minerallerine sahiptir.
  • Romatizma ağrıları üzerinde oldukça etkilidir ve bu nedenle tedavisinde kullanılır.
  • Mide kramplarını önlemede faydalıdır.
  • Şeftali Stres ve depresyona karşı iyi gelir.
  • Gece körlüğü oluşumunu engeller ve görme duyusunun gelişmesini sağlar.
  • İçerisinde bulunan beta karoten ile katarakt hastalığına yakanlanma riskini büyük ölçüde azaltır.
  • Şeftalinin faydaları arasında; prostat, kolon ve akciğer kanserine karşı koruma sağlaması da vardır.
  • Güçlü antioksidan içeriğine sahiptir.
  • Gastrite karşı büyük bir koruma sağlar.
  • Şeftalinin bir diğer faydası da Böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olmasıdır.
  • Besinlerin hazmını kolaylaştırır ve sindirim sistemini rahatlatır.
  • Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Şeftali Kansızlığa iyi gelir.
  • Öksürük, astım ve bronşit hastalığına karşı faydalıdır.
  • Yüksek tansiyona karşı etkilidir ve tansiyonu dengeler.
  • Lif içeriği bakımından zengin şeftali kilo vermeye yardımcıdır.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Vücuttaki toksinleri atar ve bağırsakları temizler.
  • İdrar söktürücü etkisi bulunur.
  • Şeftali Gut rahatsızlığına iyi gelir.
  • Kötü kolesterolü dengeleyici etkisi bulunur.
  • Hemoroid yani basur hastalığının tedavisinde şeftali çekirdekleri kullanılır.
  • Böbrek rahatsızlıkları ile savaşır.
  • Bebek mamalarında kullanılan lezzetli ve sağlıklı besinlerden biridir.
  • Şeftalinin faydaları arasında, kabızlık ve hazımsızlık sorunlarını ortadan kaldırması da yer alıyor.

Şeftalinin İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

Şeftalinin İnsan Sağlığına Yararları

Şeftalinin insan sağlığına olan faydaları yadsınamaz. Sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar birçok koruyucu etkisi olan şeftali, bol miktarda tüketilmesi gereken meyvelerden biridir.

Şeftalinin Sindirim Sistemine Yararları Nelerdir?

Şeftalinin faydaları, içerisinde bulunan bileşenler ve lif değerleri, bağırsak fonksiyonlarını düzene sokmaktadır. Bağırsakların içerisinde bulunan kötü bakterileri yok eden şeftali, kabızlık ve hazımsızlık sorunlarını ortadan kaldırmaktadır.

Aynı zamanda böbreklerde oluşan taş ve kumun atılmasını sağlar. Oluşan taş ve kumun dökülmesine de yardımcı olmaktadır.

Şeftali Kabızlığı Geçirir Mi?

Şeftalinin bir diğer faydası, metabolizmanın daha hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Bu da kabızlık sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Şeftali Kanser Hastalıklarını Önler Mi?

Şeftali , karotenoid ve bioflavonoid bakımından zengin bir besindir. Bu maddeler, vücuttaki hücrelerin hasar görmesini ve kanserin yayılmasını önler. İçerisinde bulunan besin değerleri de bağışıklığı koruyarak hastalıklara karşı önlem alır. Aynı zamanda ağız sağlığını da koruyarak oluşabilecek hastalıkları önler.

Şeftali Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Nedir?

Şeftalinin yararları, içerisinde bol miktarda lif ve potasyum barındırmasından kaynaklanır. Bu iki değer, kalp sağlığının korunması için oldukça önemlidir. Zengin lif içeriği kötü kolesterolü önler ve kolesterol seviyesinin dengede kalmasını sağlar.

Şeftali İçerisinde Bulunan Antioksidanın Görevi Nedir?

Şeftalinin faydalı olması, antioksidan içeriği bakımından zengin olan besinlerin başında gelmesindedir. Antioksidan özelliği, vücudun dışarıdan maruz kaldığı zararlı bakterilerin ve güneş ışığının kötü etkilerini yok eder. Vücudun aldığı zararlı güneş ışığı, antioksidan tarafından kontrol altına alınır. Bunların dışında güçlü antioksidanlar, vücudu farklı hastalıklara karşı da koruma altına almaktadır.

Dokuları Koruyucu Etkisi bulunur Mu?

Şeftalinin faydaları; içerisinde bulunan C vitamininin, vücut dokuları için önem arz etmesidir. Dokuların yaşanan kaza ve yaralanma sonucu kısa sürede iyileşmesi için de oldukça etkilidir. Kemik ve kıkırdakların onarılması üzerinde de etkiye sahip olan şeftali, dokulara zarar veren hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

Şeftali Kilo Verdirir Mi?

Şeftali Kilo Verdiriyor mu

Şeftalinin bir diğer faydası da, kilo problemlerine karşı oldukça iyi bir besin olmasıdır. Düşük kalorili olmasının yanı sıra tok tutma özelliğine de sahiptir. Aynı zamanda içerisinde bulunan lifler, daha hızlı bir sindirim sistemi sağladığı için kilo verme süresi de hızlanmaktadır. 1 adet orta boy şeftali ortalama 40-44 kalori aralığındadır.

Şeftali Kemik Sağlığını Nasıl Etkiler?

A vitamini eksik olan bireylerin kemik hastalıklarına yakalanma riski oldukça yüksektir. Bu nedenle bu kişiler için A vitamini içeren besinler büyük önem taşır. Şeftali meyvesinde de bol miktarda A vitaminine sahip olarak sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Şeftali tüketmek, kemiklerde oluşabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar.

Şeftali Kan Basıncını Dengeler Mi?

Şeftalinin yararları; içerisinde bulunan potasyum, kan basıncını dengelemek için etkilidir. Yeterli olarak tüketilmesi, kan basıncının dengelenmesini sağlar. Ancak potasyum mineral değeri yüksek olan bireyler, tüketimine dikkat etmelidir.

Şeftali Cildi Güzelleştiren Etkisi Var Mıdır?

Şeftalinin faydaları arasında en çok merak edilen konulardan birisi cilde iyi gelir mi? Sorusudur.

Cildin yenilenmesi ve nem dengesini koruması için E vitaminine ihtiyacı vardır. Besinlerden alınan E vitamini, cilt sağlığını korur ve cildin güzelleşmesini sağlar. Şeftalinin içerisinde bulunan E vitamin değeri de cilt sağlığı için büyük öneme sahiptir. Şeftaliyi düzenli tüketmek cilde iyi gelir.

Şeftalinin Besin Değerleri Nelerdir?

Şeftalinin Vitamin ve Mineral Değerleri

Şeftalinin faydalı olmasının nedeni, birçok vitamin ve mineral bulundurmasıdır. Bu değerler insan sağlığı için büyük yarar sağlamaktadır.

1 Adet Orta Boy (150 gr) Şeftali Besin Değerleri;

Şeftali, içerdiği şekere rağmen düşük kalorili ve besin lifi ile diyete yardımcı olur.

  • 59 kaloridir.
  • 13 gram şeker içermektedir.
  • 1 gram protein değeri vardır.
  • 2 gram besin lifi bulunur ( günlük ihtiyacın %9’unu karşılar)
  • 9 mg C vitamini bulunur ( günlük ihtiyacın %17’sini karşılar)
  • 489 IU A vitamini bulunur (günlük ihtiyacın %10’unu karşılar)
  • 1 mg E vitamini bulunur (günlük ihtiyacın %5’ini karşılar)
  • 2 mg niyasin bulunur (günlük ihtiyacın %6’sını karşılar)
  • 9 mcg K vitamini bulunur (günlük ihtiyacın %5’ini karşılar)
  • 6 mcg folat bulunur (günlük ihtiyacın %1’ini karşılar)
  • 4 mg demir bulunur (günlük ihtiyacın %2’sini karşılar)
  • 9 mg kalsiyum bulunur (günlük ihtiyacın %1’ini karşılar)
  • 5 mg magnezyum bulunur (günlük ihtiyacın %3’ünü karşılar)
  • 285 mg potasyum içerir (günlük ihtiyacın %8’ini karşılar)
  • 30 mg fosfor içerir (günlük ihtiyacın %3’ünü karşılar)
  • 3 mg çinko içerir (günlük ihtiyacın %2’sini karşılar)
  • 1 mg bakır içerir (günlük ihtiyacın %5’ini karşılar)
  • 1 mg manganez içerir (günlük ihtiyacın %5’ini karşılar)
  • 126 mg omega-6 yağ asitlerini içerir.
  • 3 mg omega-3 yağ asitlerini içerir.

Şeftalinin İçerisindeki Mineraller

Şeftalinin faydalı olması içerdiği minerallere bağlaıdır. Bir adet şeftalinin içerisinde yaklaşık olarak 333 mg potasyum bulunmaktadır. Potasyum minerali, böbreklerde taş ve kum oluşumunu engeller, tansiyonu düzenler ve kemik sağlığını korur. Yetişkin bir bireyim günlük potasyum ihtiyacı 4700 mg’dır. Şeftalinin içerisinde bulunan yüksek potasyum içeriği, günlük ihtiyacı karşılamak için yeterli olmasa da oldukça iyi bir bölümüne denk gelmektedir.

Şeftalinin yararları, zengin potasyum içeriğinin yanında manganez, fosfor, magnezyum, demir, kalsiyum, çinko ve bakır mineralleri bakımından da önem taşımaktadır.

Şeftalinin İçerisindeki Vitaminler

Şeftalinin faydaları, içerisinde toplam 10 farklı vitamin barındırmasına bağlıdır. A vitamini içeriğine sahip olan şeftali, göz sağlığını korumaktadır. C vitamini içeriği ise vücudu toksinlerden arındırır ve bağışıklığı güçlendirir. Şeftalinin içerisinde A ve C vitamininden sonra gelen ve daha az miktara sahip olan E ve K vitaminleri de vücut için önem taşımaktadır.

E vitamini cilt sağlığı için önem taşıyan değerlerin başında gelir ve bu vitaminin antioksidan özelliği de bulunur. K vitamini ise kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için önem taşımaktadır. Aynı zamanda şeftalinin içerisinde B6 vitamini, B2 vitamini (riboflavin), B3 vitamini (niasin), B1 vitamini (tiamin), B9 vitamini (folik asit), B5 vitamini (pantotenik asit) değerlerini de barındırmaktadır.

Şeftali İçerisindeki Antioksidanlar

Şeftali mevyesinin hem kabukları hem de iç kısmı çeşitli antioksidan içeriğine sahiptir. Antioksidanlar, vücudun maruz kaldığı zararlı maddelere karşı koruyucu etki yaratmaktadır. Vücudun toksin ve ödemden arınması için de etkilidir. Antioksidanların önemli faydalarından biri de yaşlanmayı yavaşlatması ve hastalıklara karşı koruma sağlamasıdır.

Şeftali ve diğer meyvelerin faydaları içerdiği antioksiodanda gizlidir. İçerisindeki önemli antioksidan değerlerinden biri klorojenik asit olarak adlandırılır. Bu antioksidan değeri, vücutta bulunarak hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldırır. Antioksidan çeşitleri, kanser, kronik hastalık ve iltihaplanmalara karşı etkili olmaktadır.

Şeftali İçerisindeki Lif Değerleri

Şeftalinin diyete olan faydası tam da burada ortaya çıkıyor. Bir adet büyük boyuttaki şeftali içerisinde 17 gram karbonhidrat içermektedir. Bu karbonhidrat değerinin 3 gramı da liftir. Lifler, sağlıklı ve hızlı bir sindirim sistemi için gereklidir. Günlük olarak alınan lifler, kabızlığın önlenmesinde etkili olmaktadır.

Lif değerleri yalnızca sindirimi düzenlemekle kalmayarak kolesterol seviyesini de dengede tutmaktadır. Kalp hastalıklarının oluşumunu engelleyen lifler, diyabet ve obezite oluşumu riskini de azaltmaktadır.

Yetişkin bir erkeğin günlük olarak 38 gram, yetişkin bir kadının ise 25 gram lif alması gerekir.

Şeftali Suyunun Yararları

Şeftali Suyunun Faydaları

Şeftali suyunun faydaları için; şeftalilerin preslenmesi ile elde edilen organik şeftali suyu, sağlık açısından birçok yarar sağlamaktadır. İçerisinde bulunan vitamin ve mineral değerleri, şeftali suyunun önemini arttırmaktadır.

  • Doğal şeftali suyunun faydaları, kanı temizler ve damar tıkanıklığı riskini büyük ölçüde azaltır.
  • Ateş düşürücü etkisi vardır. Ateşin yükseldiği hastalık dönemlerinde tüketilmesi yararlıdır.
  • Şeftali suyunun diğer faydası, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık ve hazımsızlık gibi problemleri ortadan kaldırmasıdır.
  • Bağırsakların yumuşamasını sağlar.
  • Uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler için önemlidir. Akşam yatmadan önce tüketilen 1 bardak organik şeftali suyunun faydası, iyi bir uyku çekmenizi sağlar.
  • İyi bir idrar söktürücüdür. Mesane ve prostat kanserine karşı koruma sağlamaktadır.
  • Ağız içinin temizliğine iyi gelir. Böylelikle ağızda bulunan zararlı bakterileri arındırır ve ağız kokusunu önler.
  • Kaslar üzerinde rahatlama sağlar ve sinir sistemini de olumlu yönde etkiler.
  • Antioksidan bakımından zengin olması, hastalıklara karşı önlem almasını sağlar.

Şeftali Marmelatı Tarifi

Şeftalinin faydalarından yararlanmak için; Şeftali marmelatı, hem kahvaltıların hem de çeşitli tatlıların vazgeçilmez tatlarından biridir. Tadı ve kokusu oldukça güzel olan şeftali marmelatının sağlıklı olması için hazır almak yerine evde yapmak daha doğrudur. Yazın taze olarak satılan şeftalileri kullanarak iyi bir marmelat yapmak mümkündür.

Malzemeler;

  • 500 gram şeftali
  • 1 çay kaşığı doğal tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım adet limon

Yapımı;

  • Şeftalilerin kabukları soyulur ve çekirdekleri de çıkartılarak küp küp doğranır.
  • Küpler halinde doğranan şeftalilerin üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek blenderdan geçirilir. Daha sonra toz şeker de eklenir ve güzelce karışana kadar blenderdan geçirilmeye devam edilir.
  • Hazırlanan karışım çelik tencere içerisine alınır ve üzerine tereyağı eklenir. Yüksek ateşe alınarak 7 dakika kadar kaynatılır.
  • Marmelatın üzerinde oluşan köpükler kaşık ile toplanır.
  • En son limon suyu da eklenerek 2 dakika kadar daha kaynatılır.
  • Hazırlanan marmelat sıcak olarak kavanozlara doldurulur ve kapakları iyice sıkılır.
  • Daha sonra serin bir yerde veya dolapta saklanır.

Şeftalinin Zararları

Şeftalinin zararları; doğal ve besleyici bir meyve olması ile genel olarak sağlık için bir tehlike oluşturmamaktadır. Ancak tüm besinlerde olduğu gibi şeftali de özel durumlarda bazı küçük problemler oluşturabilmektedir. Ciddi bir yan etkisi bulunmayan şeftali, çok fazla tüketildiğinde sorunlar ortaya çıkartmaktadır.

  • Şeftali, çok fazla tüketildiğinde özellikle çocuk ve hassas bünyesi olan bireylerde alerji oluşumuna neden olabilir. Yüz veya kollarda hafif kızarıklık, şişkinlik veya baloncuk oluşturabilir.
  • İyi bir idrar söktürücü olan şeftali suyu, ishal olan veya idrar yollarında rahatsızlık olan bireyler için zararlı olabilir. İdrarın fazla olması, vücutta su kaybına da neden olabilir.
  • Yüksek oranda potasyum içermesi, böbrek hastaları için zararlı olabilir. Bu nedenle az miktarda tüketilmeli ve doktora başvurulmalıdır.

Tavsiyeler Nelerdir?

  • Şeftalinin faydası olabilmesi için, mevsiminde taze olarak tüketilmelidir.
  • Yaz aylarında tüketilen şeftali, vücudu koruma altına alarak kış hastalıklarına karşı önlem alır.
  • Şeftali suyunun faydalarından yararlanmak için hazır alınmaması gerekir. Evde doğal olarak hazırlanmalıdır.
  • Hazır şeftali marmelatlarının içerisinde katkı maddeleri bulunur ve bu nedenle evde doğal olarak yapılmalıdır.

Şeftali Kabızlığa Neden Olur Mu?

Şeftali tüketimi ile ilgili en fazla merak edilen konulardan biri kabızlık yapan etkiye sahip olup olmamasıdır. Şeftali, her ne kadar bağırsakları çalıştırdığı ve sindirimi düzenlediği bilinse de bazı kişilerde kabızlık yapabilmektedir. Ancak bu durum her insan için geçerli değildir.

Şeftali, istisna durumlar dışında sindirimi olumlu yönde etkileyen sağlıklı bir besindir. Ancak bazı kişiler de kabızlık yapabilme imkanına sahiptir. Özellikle de 1 yaşından küçük çocuklarda kabızlığa neden olduğu doktorlar tarafından da belirtilmiştir. Bu nedenle çocuklara yalnızca mama içerisinde veya diğer meyveler ile birlikte sıkılarak verilmesi daha doğrudur. Ancak yetişkinlerde kabızlık yapması, bireysel olarak algılanabilir.

Şeftali tükettiğinde kabızlık sorunu yaşayan bireyler, günde yarım adet tüketerek bu sorun ile karşılaşmaktan kaçınabilir.

Bursa Şeftalisi Nedir?

Bursa, şeftalinin ana vatanı olan şehirdir. Bursa’da yetiştirilen şeftaliler, Türkiye ve yurt dışında da isminden söz ettirir. Ülkede 1 yıl içerisinde elde edilen 400 ton şeftalinin yarısı, Bursa topraklarında yetiştirilmektedir.

Bursa’da şeftalinin farklı bir çeşidi olan tüysüz şeftali yani nektari de bol miktarda yetiştirilmektedir. Tüylü şeftali de 2 farklı türden oluşmaktadır. İçi beyaz etli ve sarı etli olan bu türler, sertlik bakımından birbirinden ayrılmaktadır. Bursa şeftalisi, farklı isimler ile de anılmaktadır. Bu isimler; On Numara, Takunyacı, Gülaver, Oralat, Diksalet, Jarsalet ve Re 1 olarak sıralanmaktadır.

Şeftali ile ilgili Sık Sorular Sorular

Gebelikte Şeftali Yemek

Gebelik süresince şeftali gibi meyveleri yemek faydalıdır. Lakin, iyi temizlenmeli ve günlük tüketim miktarı aşılmamalıdır. Hamilelikte her şeyin fazlası zarardır.

Hamilelikte Şeftalinin Faydaları

Hamilelik döneminde meyve tüketimi önemlidir. Birçok besin değerini taşıyan şeftalinin faydaları arasında kabızlığı önleyici özelliği olmasıdır.

Gebelikte şeftali yediğinde bebeğin tüylü olması gerçek mi?

Gebelikte şeftali yediniz diye bebeğiniz doğdunda tüylü olmaz. Bu hurafedir. Belki geçmiş zamanlarda çok şeftali yiyen birinin çocuğu tüylü olmuştur ve sonra herkeste olacağına inanılmıştır.

Elmanın Faydaları yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir